Despre PAID

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăților de asigurare pentru încheierea de asigurari obligatorii de locuință, în conformitate cu prevederile Legii nr. 260/2008.

 

PAID s-a constituit ca societate de asigurare în luna noiembrie 2009, prin efortul comun a 12 societăți de asigurare (ABC Asigurări, Astra Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări și Uniqa Asigurări), acționari PAID.

 

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuințelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: - Cutremur - Inundații - Alunecări de teren

 

Activitatea societății de asigurări PAID în România PAID a început în februarie 2010, iar prima zi de emitere a asigurărilor obligatorii pentru locuințe a fost în data de 15 iulie 2010.

 

Date de identificare:

CUI - 26191737

Nr de ordine in reg comertului J40/10819/05.11.2009;

Autorizat ASF sub nr. RA-065

Nr reg de evidenta de prelucrare a datelor cu caracter personal - 16321

Identitate

Viziune

 

Ne dorim să trăim într-o țară unită, responsabilă și chibzuită, care se gândește la viitor și e oricând pregătită să reconstruiască.

Mai puțin “merge și așa”, mai mult “merge așa cum trebuie”.

PAID este rezerva financiară a unei comunități care gândește pe termen lung.

Viziunea noastră pentru viitor este aceea a unei țări pentru care reconstrucția locuințelor nu este o povară.   

 

Misiune

 

Misiunea noastră nu este doar aceea de a oferi protecție financiară în fața fenomenelor naturale, ci și aceea de a educa proprietarii cu privire la importanța asigurării, pentru un viitor mai ușor de reconstruit. Suntem uniți de aceeași responsabilitate, așa că obiectivul nostru este acela de a oferi protecție financiară în fața celor 3 riscuri tuturor proprietarilor de locuințe din România.

 

Valori

 

Solidaritate.

 

Funcționăm pe principiul solidarității.

Contribuim cu toții, beneficiem cu toții, în cazul unui dezastru major, indifferent de starea socială, de venituri sau de zona în care locuim. Această valoare este fundamentul pe care am construit PAID.

 

Responsabilitate.

 

Luăm în serios marea responsabilitate pe care o purtăm. Aceea de a ne onora obligațiile asumate, oricând este nevoie de noi.

Așa că suntem în permanență preocupați de îmbunătățirea activității și legislației specifice, pentru a ne îndeplini misiunea cu eficacitate.

 

Simplitate.

 

Protecția locuinței în fața dezastrelor naturale este o nevoie de bază, așa că am creat un produs de asigurare ușor de înțeles și de distribuit, deci accesibil pentru toți proprietarii din România.

Conducere

Conducere administrativă:
Francois Coste

Presedinte

Gabriel Marcu

Vicepresedinte

Mesut Yetiskul

Membru

Paul Cazacu

Membru

Paul Swoboda

Membru

Conducere executivă:
Nicoleta Radu

Director general

Natalia Man

Director general adjunct

Acționari

Actionariatul PAID este format din 12 companii de asigurare, autorizate sa subscrie riscuri de catastrofe naturale:

Rapoarte

Raportul auditorului independent asupra elementelor relevante SFCR 2019
DESCARCA
Raport privind Solvabilitatea și Situația Financiară 2019 – PAID
DESCARCA

Certificate SMI

Certificare ISO SRAC
DESCARCA
Certificare ISO IQNet
DESCARCA