Evenimente

PAID a vernisat a treia expozitie fotografica pe tema dezastrelor naturale, la 47 de ani de la cutremurul din 1977

Septembrie 2023 'The era of simplified processes'

PAID România a găzduit pe 7 septembrie 2023, evenimentul său anual care reunește reprezentanți ai industriei de asigurări, ai instituțiilor și organizațiilor din domeniu, precum și alți parteneri strategici ai PAID. Această ediție a conferinței s-a desfășurat sub genericul "The era of simplified processes" (Era proceselor simplificate), accentul fiind pus pe eforturile PAID România de a reduce complexitatea proceselor de achiziție și de despăgubire ale polițelor PAD, de inovare, dar și de digitalizare pe acest segment.

Vernisaj „ReExpoziția” 2023

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a inaugurat ce-a dea doua
ediție a „ReExpoziția”, competiție fotografică pe tema dezastrelor naturale care afectează
locuințele. Vernisajul a avut loc joi, 2 martie, la Casa Ion Mincu din București, exponatele
fiind disponibile pentru vizitare până pe 4 martie, la împlinirea a 46 de ani de la cutremurul
care a devastat România. Expoziția face parte dintr-o amplă campanie de conștientizare și de
sensibilizare a publicului în ceea ce privește caracterul repetitiv al dezastrelor naturale și
importanța asigurării locuințelor împotriva acestora.


„Sub impactul emoțional al cutremurelor din ultima lună, românii manifestă mai mult interes
pentru asigurarea celui mai de preț bun - locuința. În online și offline, cei mai mulți vorbesc
despre dezastre naturale și despre cum putem să ne pregătim. Dar nu este suficient.
Cataclismele lovesc mai ales atunci când nimeni nu se așteaptă, în locuri în care nimeni nu
anticipează. Despre asta este ReExpoziția, despre trezirea conștiinței asupra faptului că dacă
nu putem preîntâmpina dezastrele naturale, măcar să fim atât cât putem de pregătiți. Ține de
fiecare dintre noi să alegem, la timp, soluția care ne poate ajuta să trecem ceva mai ușor
peste drama pierderii locuinței. Noi, la PAID, suntem pregătiți să reconstruim împreună”, a
explicat Nicoleta Radu, Director General PAID.

Vernisaj „ReExpoziția”

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a inaugurat prima expoziție fotografică tematică, intitulată „ReExpoziția”, cu ocazia Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Vernisajul, programat inițiat pentru 4 martie, la 45 de ani de la cutremurul care a devastat România, a fost amânat în contextul crizei geopolitice și s-a desfășurat joi, 13 octombrie, la Biblioteca Națională, urmând ca exponatele să rămână disponibile pentru vizitare timp de două săptămâni.

Fotografiile, realizate de profesioniști și amatori, fac parte dintr-o amplă campanie de conștientizare și de sensibilizare a publicului în ceea ce privește caracterul repetitiv al dezastrelor naturale și importanța asigurării locuințelor împotriva acestora. Selecția și jurizarea au fost realizate de fotograful și arhitectul Vlad Eftenie, de omul de presă Mihai Morar și de actrița Ioana Ginghină, în cadrul unui concurs care s-a desfășurat la începutul anului 2022.

Septembrie 2022 - „Anul Solidarității”

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a organizat cea de-a treia ediție a Conferinței Anuale a Distribuitorilor de asigurări de locuințe. Sub sloganul „Anul Solidarității”, PAID a acordat premii, în semn de recunoaștere, pentru proiectele care au avut o contribuție aparte la felul în care societatea a făcut față provocărilor din ultimii ani. La eveniment au participat distribuitorii de asigurări de locuințe, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor din domeniu, alături de alți parteneri strategici ai PAID.

CARAVANA PAD, la al 4-lea roadshow în România

Chiar dacă iarna-i la ușă și noi încă ne luptăm cu pandemia, dezastrele naturale n-au intrat în stand-by, ci afectează zeci, sute sau chiar mii de români. Pentru că, așa cum bine știm, cu toții, un necaz nu vine niciodată singur.

Într-un nou efort de conștientizare a autorităților locale și a cetățenilor cu privire la singurul mecanism de protecție financiară în condiții de cutremur, inundații și alunecări de teren, PAID și ASF au organizat, și anul acesta, Caravana PAD. De data aceasta, cel de-al 4-lea roadshow al campaniei de informare, a vizat județele

Bistrița-Năsăud, Maramureș, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Hunedoara, Arad, Timiș, Caraș-Severin si Olt.

Întâlnirile au fost organizate în colaborare cu consiliile județene, invitați fiind reprezentanții primăriilor, iar discuțiile s-au axat pe conformarea la legislația din domeniul asigurărilor obligatorii de locuințe, în sensul informării și creșterii gradului de cuprindere al PAD.

Restricțiile și normele de protecție sanitară ne-au obligat să limităm numărul de participanți, astfel încât să asigurăm desfășurarea evenimentelor fără riscul infectării cu noul coronavirus. Am compensat aceste neajunsuri cu ieșiri în aer liber, context în care am discutat deschis cu cetățenii despre daune, despăgubiri, reconstrucție și obligații legale, atât de partea asiguratului, cât și de cea a PAID.

Pentru că ne dorim să reconfirmăm faptul că i-am ascultat activ pe cei care au pus întrebări sau ne-au expus experiența lor cu asigurările obligatorii împotriva dezastrelor naturale, am vrea să notăm aici câteva dintre chestiunile care ne-au fost aduse în atenție:

-    Reducerea timpului de reacție al asiguratorilor după avizarea daunei și plata, cu celeritate, a despăgubirilor;

-    Corelarea documentației solicitate la încheierea asigurării obligatorii cu cea necesară la plata despăgubirilor;

-    Eliminarea decalajului creat de autoritățile care asigură despăgubiri la același nivel, atât pentru cei care au asigurarea obligatorie, cât și pentru ceilalți;

-    Responsabilizarea cetățenilor prin verificarea și comunicarea nivelului de îndeplinire a obligațiilor legale, inclusiv în ceea ce privește încheierea asigurării obligatorii împotriva dezastrelor naturale, pentru fiecare solicitare înaintată de aceștia către autorități;

-    Creșterea nivelului de informare în teritoriu, cu precădere în zonele afectate frecvent de dezastre naturale.

Suntem preocupați de îmbunătățirea activității PAID și a legislației din domeniu astfel încât să ne îndeplinim cu brio misiunea, aceea de a oferi protecție financiară celor afectați de dezastrele naturale, în aceeași măsură în care să informăm proprietarii de locuințe cu privire la importanța asigurării.

 

Ne revedem la Caravana PAD 2022, sperăm că în condiții mai bune, fără pandemie și cu mai mulți români pentru care reconstrucția casei nu începe de la #ZERO!

 

Echipa PAID

Septembrie 2021 –„Natura nu ne datorează nimic”

PAID a reunit distribuitorii de asigurări de locuințe pentru a marca lansarea campaniei „Natura nu ne datorează nimic”.

Septembrie 2020 – Eveniment dedicat partenerilor.

În cadrul unui eveniment privat desfășurat pe terasa Muzeului Național de Artă Contemporană, reprezentanții PAID România au prezentat partenerilor din industria asigurărilor statusul proiectelor companiei. Mai mult, evenimentul și-a propus să fie unul care să pună bazele unor proiecte viitoare, realizate în cadrul unor parteneriate strategice, cross-industry, care își propun să aducă beneficiile polițelor de asigurare către un număr cât mai mare de oameni.

 

AFISEAZA MAI MULTE
Încheie Asigurarea PAD